اگر همین الان یکی از سررسیدهای کلاسوری اطرافمان را مشاهده کنیم متوجه یک موضوع مهم میشویم. قطعا تعداد قابل توجهی از صفحات کاغذ وجود دارند که به لطف جلد کلاسوری در کنار یک دیگر قرار میگیرند. به نوعی جلد کلاسوری وظیفه نظم و ساماندهی آنها را دارد. پس با این توضیحاتی که داده شد، میتوانیم یک تعریف مناسبتر و رسمیتر از جلد کلاسوری را ارائه دهیم.
از گذشته تا به حال با انواع مختلف سررسید و جلدها آشنا شدهایم؛ به نوعی از روزی که وارد فضای آموزش میشویم، با در دست گرفتن کتابهایمان، به متوجه تفاوت جلدهایشان هم میشدیم. با گذشت روزهای آموزش در مدارس و سپری کردن مقاطعی مختلف سرانجام وارد دبیرستان و سپس وارد دانشگاه شدیم. زمانی که این مسیر را طی میکردیم با نوع خاصی از جلد دفاتر و یا سررسیدهایی که جزوههای خود را در آن ها یادداشت میکردیم، آشنا شدیم. شاید تا الان توانسته باشید حدس بزنید که به چه جلدی اشاره شده است؛ جلد کلاسوری. ما آن را بیشتر بر روی دفاتر و سررسیدها مشاهده میکنیم و با نامهایی نظیر دفتر و سررسید کلاسوری میشناسیم. چاپ سررسید متفاوت از سالهای گذشته و بسیار مشهود است. با ما در مطلب سررسید کلاسوری؛ بررسی کامل جلد کلاسوری همراه باشید.
جلد کلاسوری چیست و چه کاربردی دارد؟
اگر همین الان یکی از سررسیدهای کلاسوری اطرافمان را مشاهده کنیم، متوجه یک موضوع مهم میشویم؛ قطعا تعداد قابل توجهی از صفحات کاغذ وجود دارند که به لطف جلد کلاسوری در کنار یکدیگر قرار میگیرند. به نوعی جلد سال نامه کلاسوری وظیفه نظم و ساماندهی آنها را دارد. پس با این توضیحاتی که داده شد، میتوانیم یک تعریف مناسب و رسمی از جلد کلاسوری را ارائه دهیم. کلاسور به جلد و یا حتی کاوری گفته میشود که برای نظمدهی و ساماندهی جزوهها و اوراق، مورد استفاده قرار میگیرد.
این کلاسورها از قفلها و گیرههایی برخوردار هستند که صفحات را به خوبی در کنار یکدیگر نگه میدارند. این گیرهها و قفلها علاوه بر برقراری نظم بیشتر در سرسیدها، وسیلهای بودند تا ما با آنها خودمان را سرگرم کنیم. این سرگرمی شامل باز کردن قفل گیرهها، در آوردن برگهها و قرار دادن آنها در جای اولیه خودشان بود. این عمل ساده برای لحظاتی حس خوشایندی را به ما القا میکرد. معمولا سررسید کلاسوری از دیگر سررسیدها، مانند سررسید پالتویی و سررسید رقعی بزرگتر است.
قابلیت های جلد کلاسوری؛ جلد کلاسوری چه مزایایی دارد؟
با استفاده از این جلد میتوان استانداردهای مختلفی در پانچ برگهها ایجاد کرد و تعداد قرارگیری برگهها را افزایش داد. شایان ذکر است که تعداد صفحات در دفاتر و سررسیدهای کلاسوری میتواند بین 100 تا 500 برگ هم باشد. این یکی از ویژگیهای این جلد کارآمد است که آن را با دیگر انواع جلد سررسید متفاوت جلوه داده است. سررسید کلاسوری یکی از وسایل پراستفاده در ادارت و مدارس هستند. اما خوب است بدانید که از چه نوع کلاسوری باید استفاده کنید چرا که سررسیدهای مورد استفاده در ادارات و مکانهای آموزشی، با یکدیگر متفاوت هستند. همانطور که ذکر شد کلاسور از حلقههای بیشتری برخوردار است و علاوه بر مجزا کردن خودش نسبت به دیگر انواع جلد، به سررسید هم کمک شایانی در زیبایی و کارکرد بیشتر میکند.
کلربوک چیست؟
شما تا به حال قطعا چهرههای کلربوکها را مشاهده کردهاید؛ برای بایگانی برگهها و اسنادی که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند، از کلربوکها استفاده میشود. در خیلی از موارد کلربوکها را با کلاسورها اشتباه میگیرند و فکر میکنند که هر دوی آنها، مانند یکدیگر هستند. فکر میکنم تا به حال متوجه تفاوت این دو جلد کار آمد و مفید، شده باشیم.
صحافی سررسید کلاسوری
به طور کلی، صحافی سررسید کلاسوری نیازمند تجهیزات صحافی ویژه و نیروهای متبحر است. در واقع برای صحافی سررسید کلاسوری در ست مدیریتی مراحلی کاملا متفاوت انجام شده و این نوع صحافی شباهتی به صحافی ته دوخت ندارد. اکثر چاپخانهها از این مدل صحافی استفاده میکنند چرا که این نوع از صحافی از استحکام لازم برخوردار است. معمولا کاتالوگ محصولات و بروشورهایی که مشاهده میکنیم، از صحافی کامل برخوردار هستند. شایان ذکر است که در تیراژ بالا از صحافی کامل استفاده نمیکنند. معمولا تولیدکنندگان از صحافی کامل در تولیداتی با تیراژ پایین و محدود استفاده میکنند. صحافی سیمی: نام دیگر آن صحافی فنری است. همانطور که حدس میزنید با استفاده از این صحافی در کتاب و یا سررسید میتوانید به صورت کامل کتابتان را باز کنید. علاوه بر اینها میتوانید برگهها را جابه جا کنید و یا پس از اتمام و پرشدن آنها، تعویضشان کنید.
سررسید کلاسوری؛ یک سررسید لاکچری
سررسید کلاسوری مانند تقویم تبلیغاتی رومیزی از زیبایی چشم گیری برخوردار است. هنگام سفارش این سررسید میتوان از خلاقیت به خصوصی در طراحی آن استفاده کرد و کمی از سلیقه شخصی خود در طراحی آنها استفاده کرد. البته در بعضی موارد، تعدادی از اشخاص سررسید کلاسور را همان سررسید ارگانایزر میشناسند. سررسید کلاسوری از نظر جنس سررسید به انواع زیر تقسیم بندی میشوند:
- کلاسور مقوایی: معمولا به خاطر استفاده از طرحهای فانتزی و قابلیت به کارگیری کیفیت بالایی از رنگ، طرفداران زیادی دارد و مشتریان با نگاه اول مجذوب آن میشوند.
- کلاسور چرم: چرمی که بر روی جلد استفاده میشود، معمولا به دو صورت مصنوعی و طبیعی استفاده میشود. پیشنهاد میشود اگر به دنبال این هستید که هزینه کمتری را بپردازید، از چرم مصنوعی استفاده کنید. چرم مصنوعی علاوه بر زیبایی مورد دلخواهتان، از قیمت مناسبتری هم برخوردار است. با توجه به تنوع سلیقه مشتریان در سفارش سررسید کلاسور چرمی، برای درج آرم روی سررسید از روشهای مختلفی استفاده میشود. از جمله این روشها میتوان به چاپ سیلک، حک لیزر روی پلاک، داغی و حک لیزر روی جلد اشاره کرد.
- کلاسور پارچهای: بعضی از افراد هنگام خرید یک کلاسور، در این فکر هستند که از آن به صورت طولانی مدت استفاده کنند. سررسید کلاسور پارچهای میتواند بهترین انتخاب در این زمینه باشد. در این نوع از سررسیدها به علت پشتیبانی از طرح و رنگهای متفاوت و زیبا بر روی پارچه، نظر خیلی از مشتریان را به سوی جلب میکند.