نرم افزار کورل دراو یکی از نرم افزارهای طراحی گرافیک برداری است که به وفور در صنایع چاپی و... مورد استفاده قرار می گیرد. در مطلب معرفی نرم افزار کورل دراو و نقش آن در چاپ و تبلیغات با مجله گاموت همراه باشید.
اگر از یک طراح گرافیک بپرسید که با چه نرم افزاری کار می کند، احتمالا اولین یا دومین گزینه ای که خواهید شنید، نرم افزار کورل دراو(Corel Draw) است. اما علت محبوبیت این نرم افزار کامپیوتری چیست و چرا تا این حد در زمینه چاپ اهمیت دارد؟ این نرم افزار چطور به این شهرت جهانی دست یافته و چطور طی سالهای اخیر، میان رقبا قدرتمندتر ظاهر شده است؟در این بلاگ مجله گاموت با ما همراه باشید تا به معرفی نرم افزار کورل دراو و نقش آن در چاپ و تبلیغات بپردازیم.
برنامه کورل چیست و چه تاریخچه ای دارد؟
کورل دراو ( Corel Draw) یک نرم افزار طراحی گرافیک پیشرفته با امکانات فراوان است. نخستین نسخه CorelDRAW در سال ۱۹۸۹ توسط شرکت Corel Corporation روانه بازار شد. این شرکت که در سال ۱۹۸۵ در کانادا تأسیس شده بود، با هدف توسعه نرمافزارهای گرافیکی و تولید محتوا وارد حوزه تکنولوژی شد. پیش از معرفی نرم افزار کورل دراو، نرم افزار گرافیکی جامعی که بهترین محیط برای ادیت و طراحی برداری(وکتور) را ارائه دهد، در میان برنامه های کامپیوتری وجود نداشت، به همین دلیل با ورود این نرم افزار طراحی برداری وارد مرحله جدیدی شد. تنها محیط کاربری که برای طراحی گرافیکی و پیش از عرضه کورل وجود داشت، برخی برنامه های پلتفرم مک بودند و روی ویندوز نیز نرم افزاری با این سطح از امکانات یافت نمی شد!
به همین دلیل رفته رفته تحول بزرگی در این صنعت شکل گرفت و کورل دراو جایگاه خود را در میان 10 نرم افزار برتر طراحی گرافیک تثبیت کرد. این نرم افزار به صورت اختصاصی برای چاپ و تبلیغات عرضه شد، به همین دلیل از ابتدا برای طراحی کارت ویزیت، کاتالوگ و… مورد استفاده قرار می گرفت. در کورل، برخلاف نرمافزارهای مبتنی بر پیکسل مثل Photoshop، طراحیها بهصورت برداری صورت میگیرد؛ یعنی اجزای طراحی از خطوط و منحنیهای ریاضی تشکیل شدهاند و این بزرگ ترین تفاوت کورل و فتوشاپ بود. این موضوع باعث میشود کیفیت طرح در هر اندازهای حفظ شود و مناسب برای چاپهای بسیار بزرگ یا دستگاههای برش و لیزر نیز باشد.
مزایای برنامه کورل و مقایسه با دیگر رقبا
پس از گذشت مدتی از مدتی در دهه 90 میلادی، کورل به بزرگ ترین رقیب ایلاستریتور تبدیل شد و این رقابت تا به امروز ادامه دارد. چرا که هر دو نرم افزار حالت برداری یا همان وکتور را ارائه می دهند و در نهایت کاربردی یکسان دارند. در این هنگام کورل دراو پکیج نرم افزاری خود با عنوان Corel Draw Graphic Suit را عرضه کرد تا به رقابت با ادوبی ادامه دهد و ویژگی های جدیدی را برای کاربران فراهم نماید. ویژگی هایی که در کنار قیمت مناسب این نرم افزار، کاربران را به خرید پکیج تشویق می کرد. این پکیج شامل این سه مورد نرم افزار جانبی به همراه برنامه کورل بود:
Corel Photo Pain
Corel Font Manager
Power Trace
با این حال همچنان ویژگی های پیشرفته این نرم افزار و محیط کاربری روان آن، دلیلی برای برتری کورل دراو است. از سال 2000 به بعد، کورل پشتیبانی کامل از ابزارهای تایپوگرافی و مدیریت پیشرفته رنگ را به برنامه خود اضافه کرد و در آپدیت های اخیر (2023 و 2024) هوش مصنوعی را نیز به نرم افزار خود اضافه کرده است تا فرایندهای طراحی با سرعتی بیشتر انجام شود. در ادامه به تعدادی از مهم ترین مزایای کورل دراو اشاره می کنیم:
- طراحی برداری حرفهای برای ترسیم و ایجاد اشکال گرافیکی
- صفحهبندی با قابلیت چندصفحهای و تنظیم دقیق متن
- پشتیبانی کامل از زبان فارسی
- امکان تبدیل تصاویر پیکسلی به وکتور
- سازگاری با انواع فرمتها از جمله AI, PSD, PDF, SVG, EPS و DXF
- ابزارهای دقیق طراحی صنعتی و فنی
کاربرد برنامه کورل در صنایع و مشاغل مختلف
با توجه به طیف گسترده ابزارهای کورل، امروزه بسیاری از صنایع از آن استفاده می کنند. از اصلی ترین کاربردهای کورل می توان به طراحی محصولات چاپی، برش لیزری، طراحی مد و لباس، لیبل سازی، تابلو و… اشاره کرد. از طرفی مزیت هزینه این نرم افزار نسبت به نرم افزار گرافیکی برداری ایلاستریتور، برگ برنده ای برای کورل دراو است. در برخی از نسخه های کورل دراو شما با پرداخت یک اشتراک، میتوانید به صورت دائم از آن استفاده کنید اما در نرم افزارهای دیگر کمپانی ها، چنین مزیتی دیده نمیشود.
سخن نهایی
CorelDRAW یکی از ستونهای اصلی طراحی گرافیکی برداری و تبلیغات چاپی در جهان است. قابلیتهای متنوع، انعطاف بالا، و کاربردهای گسترده در صنعت چاپ و تبلیغات، آن را به یک ابزار حیاتی برای طراحان گرافیک تبدیل کرده و اگر قصد دارید طراحی را شروع کنید، کورل پیشنهاد خوبی است. شناخت دقیق این نرمافزار، به هر طراح کمک میکند تا خلاقیت خود را بهتر پیادهسازی کند.