از گذشته تا به حال برای شروع یک کسب و کار جدید یا تاسیس یک شرکت یا موسسه، علاوه بر ضرورتهای لازم و قانونی، برای انجام این مهم، ملزم به انجام پیش نیازهایی هستیم تا موفقیت خودمان را به خوبی رقم بزنیم. یکی از کلیدیترین مواردی که پیش از شروع فعالیت برند مورد نیاز است، رنگ سازمانی برند است.
امروزه شروع یک کسب و کار شخصی و تاسیس یک برند، برای بسیاری از افراد هدفی مهم به شمار میرود. همان طور که میدانید افراد هنگام شروع یک کسب و کار شخصی، با چالشهای بسیاری مواجه شده و نیاز به رونمایی از محصولات، برندینگ و طراحی هویت بصری دارند. یکی از کلیدیترین مواردی که پیش از شروع فعالیت برند مورد نیاز است، رنگ سازمانی برند برای استفاده در طراحیهای مختلف مانند چاپ سررسید خاص برند است. در این مقاله اهمیت استفاده از رنگ سازمانی در لوگو و تبلیغات چاپی را به شما معرفی میکنیم. با ما در مطلب معرفی رنگ سازمانی؛ اهمیت رنگ سازمانی در برندسازی! همراه باشید.
رنگ سازمانی به انگلیسی؛ ابزاری بین المللی
رنگ سازمانی در سراسر جهان بحثی داغ و جذاب است. اصطلاح رنگ سازمانی به انگلیسی «Corporate color» است، که از نظر روانشناسی تاثیری ویژه در آغاز فعالیت شرکت و تبلیغات چاپی شما دارد. درک قدرت روانی رنگ میتواند برای تجارت بسیار مفید باشد؛ در حالی که هیچ قانون سخت یا سریعی برای انتخاب آن وجود ندارد. برخی ملاحظات اساسی میتواند به شما کمک کند تا از پیچیدگی رنگها و نحوه تاثیر آنها بر تصویر ظاهری شرکت خود و در نتیجه بازدهی بالاتر استفاده کنید.
مطالعه رنگ؛ قدم اول در انتخاب
در مرحله اول باید مطلع شویم که هر رنگ در جایگاه خود چه حسی را به بیننده و مشتریان ما القا میکند. هر رنگ دارای ویژگیهای مخصوص به خود است و ما حتما باید روانشناسی رنگها را مورد بررسی و مطالعه قرار دهیم، تا انتخاب درستی رقم زنیم. در گام نخست، لازم است رنگی را انتخاب کنیم که نشانگر خدمات و فعالیتهای شرکت و موسسه ما باشد؛ زیرا همانطور که گفته شد، هر رنگ میتواند بیانگر حوزه فعالیت کسب و کار ما باشد.
مزایای دانستن روانشناسی رنگ و اثر آن بر هویت بصری برند
هنگامی که شما با دلیل و علم به روانشناسی یک رنگ سازمانی را انتخاب میکنید، در اصل به مقوله تاثیرگذاری بر ذهن، حالات روحی و علایق مخاطبتان رسیدگی میکنید. کافی است به لیست لوازم اداری یک شرکت دقت کنید؛ اولین چیزی که توجه شما را به خود جلب میکند، رنگ سازمانی به کار رفته در این لوازم مانند چاپ تقویم رومیزی اختصاصی برند است. البته شایان ذکر است که رنگها در هر کشور و ملیتی میتوانند معانی و مفاهیم مختلفی را القا کنند و این امر بستگی به نوع فرهنگ، جنسیت و سن افراد یک ملیت دارد. با این حال رنگها در هر قومیتی میتوانند تا حدی در روند تصمیمات، نوع برخورد و واکنش افراد نسبت به موضوعات مختلف تاثیر گذار باشد.
انتخاب رنگ سازمانی؛ شروعی برای ساخت برندی خاص
شاید باورش کمی سخت باشد اما در زمینه برندینگ شما تنها با انتخاب یک رنگ تعیین میکنید که مشتریان به سمت شما جذب شوند یا در یک نگاه از انتخاب شما صرف نظر کنند. در علم روانشناسی هر رنگ در ضمیر نا خودآگاه فرد پیغامی را القا میکند که علاقه یا بیتفاوتی اشخاص مختلف به کسب و کار شما را در پی دارد. تا به حال به این موضوع دقت کردهاید که در سایت و یا مکانی که مربوط به فروش اسباب بازی و وسایل مرتبط با کودکان است، از رنگهای تیره استفاده نمیکنند؟ حتی با کمی دقت متوجه میشویم که در مکانها و وبسایتهایی که برای خانمها طراحی شده است به ندرت از رنگ های قهوه ای و خاکستری استفاده میکنند.
روانشناسی رنگ و چگونگی انتخاب رنگ سازمانی
در این مرحله به مفاهیم و احساسات و شخصیت مختص به هر رنگ رسیدگی میکنیم و تعدادی از این رنگها را برای شما شرح داده و تک به تک مورد بررسی قرار میدهیم. این روانشناسی رنگ و شناخت انواع رنگ های سازمانی، برای برندینگ و چاپ سالنامه برند شما مهم است. شناخت رنگها و امکان مکمل بودن یک رنگ با رنگی دیگر، از مهمترین موارد در انتخاب رنگ به شمار میرود. اگر ترکیبی از رنگ های مکمل و ترند را انتخاب کنید که بر اساس روانشناسی رنگ امکان جذب مشتری بالاتری داشته باشند، بی شک شانس شما در فروش محصولات و خدمات خود بیشتر خواهد بود.
رنگ قرمز سازمانی؛ پرانرژی و گرم
اگر قصدتان تاکید بر موضوع خاصی است، رنگ قرمز میتواند انتخاب مناسبی برای رنگ سازمانی شما باشد. این رنگ از رنگهای پرانرژی و شاد به حساب میآید و برای کسب و کارهایی با زمینه فعالیتی ورزشی، سرگرمی و… مناسب است. از طرفی میتوانید با چاپ سررسید اروپایی و هدایای تبلیغاتی شرکت خود را با این رنگ سازمانی شخصی سازی کنید. از دیگر معانی آن میتوان به عشق، ماجراجویی، هیجان، اشتیاق و غذا اشاره کرد. در نهایت اگر به دنبال جلب توجه مشتریان هستید، این رنگ را به شما پیشنهاد میکنیم.
رنگ آبی سازمانی؛ نماد اعتماد
این رنگ را میتوان محبوبترین رنگ در زمینه برندینگ تلقی کرد. قدرت، موفقیت، آرامش و اعتماد بخشی از عواطف و احساساتی هستند که این رنگ محبوب به مخاطبان برند شما انتقال میدهد. البته شایان ذکر است که رنگ آبی در بعضی از موارد احساس ناامیدی و افسردگی را نیز ممکن است منتقل نماید. توصیه میکنیم از رنگ آبی در یک شرکت برای آرمها، وبسایت و بروشورها برای نشان دادن اطمینان و اقتدار استفاده کنید. آبیهای بسیار تیره، مانند آبی دریایی و آبی نیمه شب، اعتماد به نفس و اقتدار را تداعی مینمایند. از این رنگ در نیروهای انتظامی و ارتش نیز استفاده می شود. اگر به لوگوی اکثر بانکهای بزرگ دنیا توجه کنیم، متوجه میشویم که از رنگ آبی در طراحیهای رنگ سازمانی لوگو خود استفاده کردهاند. این انتخاب رنگ به این علت است که بتوانند اعتماد را میان مشتریان خود رواج دهند و ضمانت مالی را در قراردادهای خود، در ضمیر ناخود آگاه آنها به ثبت برسانند.
رنگ سبز سازمانی؛ نمایی از طبیعت
اگر در همین لحظه چشمانمان را ببندیم و به رنگ سبز در ذهنمان فکر کنیم، قطعا طبیعت و درختان سرسبز از اولین تصاویری هستند که در ذهن ما پدیدار میشوند. حیوانات زیبا و متین، سرزندگی و طبیعت، هماهنگی و هارمونی از نشانههای این رنگ آرام بخش و شادی بخش هستند. از این رو رنگ سبز سازمانی نیز میتواند رنگی الهام بخش طبیعت بوده و جلب توجه مشتریان را به همراه داشته باشد. از رنگ سبز سازمانی میتوان برای کسب و کارهای مرتبط با طبیعت گردی، حیوانات، سلامت و زیبایی استفاده کرد.
رنگ نارنجی سازمانی؛ شاد و خلاقانه
رنگ نارنجی از دسته رنگهایی است که قطعا بسیار جوان و پرانرژی است و بیانگر خلاقیت و گاهی مختص جشن و شادی است؛ به همین دلیل برای ست تبلیغاتی مدیریتی از این رنگ به وفور استفاده میشود. از جمله دیگر مفاهیم این رنگ میتوان به ورزش و فعالیت، ماجراجویی، ساده زیستی و کشاورزی اشاره کرد. شایان ذکر است که با کمی توجه به لوگو و وبسایت رسمی سالنامه گاموت میفهمیم که رنگ سازمانی تقویم گاموت، نارنجی است و طراحان مجرب این شرکت از این رنگ گرم و پرانرژی در وبسایت و طراحی دیزاین داخلی به خوبی استفاده کردهاند.
رنگ مشکی سازمانی؛ تبحر و مهارت
این رنگ تجلیگر قدرت و تسلط برند شما در یک موضوع حرفهای و خاص است. در اکثر مواقع طراحان، با خلاقیت خود رنگ مشکی را با رنگی دیگر تلفیق میکنند تا علاوه بر نشان دادن تواناییهای خود، پیامهای متفاوتی را به تصویر بکشند. به طور مثال رنگ سفید به معنی دوستی، پاکیزگی، راستی وصداقت است و هنگامی که با رنگ مشکی تلفیق میشود، میتواند نمایانگر توازن و تعادل و هم چنان قدرت باشد. در زمانهای مختلفی، کالاهای لوکس و عالی را مشاهده کردهایم که در آن ها از تلفیق رنگ مشکی با طلایی استفاده شده است. در آخر لازم است این نکته را بدانید که بهتر است که از رنگ خاکستری برای رنگ سازمانی استفاده نشود، زیرا این رنگ معمولا خنثی است و مشاهده آن حسی همچون کهولت و کاهش انرژی را به بیننده انتقال میدهد.