با توجه به مبحثی که در آن زمینه بروشور سفارش داده میشود تعداد صفحات آن و یا به اصطلاح لت متفاوت است. برای مثال در کنفرانسهای علمی و فوق تخصصی مطالب تخصصی دانشگاهی نظیر نمودارها، آمار، فرمولها برای دستگاههای دولتی و غیر دولتی برگزار میشود که بنابر درخواست و حجم مطالب از بروشورهایی کتابچه مانند و یا بروشور 2 لت، بروشور 3 لت، بروشور 4 لت یا بروشور 5 لت استفاده میشود.
این روزها اهمیت محصولات تبلیغاتی مانند بروشور، کاتالوگ و تقویم تبلیغاتی رومیزی را نمیتوان نادیده گرفت. وقتی وارد یک خیابان اصلی میشوید و به اطراف نگاهی میاندازید، چشم اندازهای تبلیغاتی چاپی همه جا نمایان هستند و افراد را لحظه ای در فکر فرو میبرند. برخی شروع به تماشای آنها میکنند و برخی با اولین مشاهده بروشور با کسب و کار شما تماس میگیرند. در این مقاله به بررسی یکی از مهمترین انواع بازاریابی با استفاده از تولیدات چاپی یعنی بروشور و نکات کلیدی در مورد بروشور میپردازیم.
بروشور چیست و چه کاربردی دارد؟
بروشور یک محصول چاپی رایج و پرطرفدار است که بسیاری از کسب و کارها برای برندینگ از آن استفاده میکنند. هر برندی برای موفقیت و افزایش جذب مشتری، ایدههای تبلیغاتی اثرگذار را در برنامه خود قرار میدهد و بروشور نوعی محصول چاپی مقرون به صرفه است که در تعداد بالا میتواند تعداد زیادی مشتری را به سوی برند شما سوق دهد. در ادامه ویژگیهای بروشور، اهداف چاپ بروشور و… را شرح میدهیم پس با ما همراه باشید.
بروشور چه اهدافی را دنبال می کند؟
- آموزشی: یک بروشور جهت آموزش یک نرم افزار جدید، طرز صحیح استفاده از ابزار و به طور کلی آموزشی که بتوان در چند صفحه کوتاه توضیح داده شود، مورد استفاده قرار میگیرد.
- نمایش اطلاعات: اطلاعاتی در مورد تاریخچه شرکت، مدیران ، تاریخ تاسیس و حوزه ی کاری شرکت و موسسه را به نمایش میگذارد.
- بعد تبلیغاتی: احتمالا اصلیترین هدف تولید و پخش بروشور در نظر گرفتن بعد تبلیغاتی آن است. یک بروشور با قیمت به صرفه و اطلاعات مفید و رنگ و طرح هدفمند سطح وسیعی از افراد جامعه را زیر پوشش قرار میدهد در نتیجه از نظر تبلیغاتی بسیار کارآمد و به صرفه است.
- معرفی و شناخته شدن نام برند: یکی از ارکان اصلی طراحی بروشورهای تبلیغاتی، شناسایی نام، آوازه و برند شما به عموم مردم و یا همکاران و البته مشتریان خواهان خدمات و محصولات شماست.
مطالب مرتبط: ست مدیریتی
انواع ابعاد بروشور و تعداد صفحات آن؛ چه بروشوری سفارش دهیم؟
با توجه به مبحثی که در آن زمینه بروشور سفارش داده شده است، تعداد صفحات آن و یا به اصطلاح طراحی لت اختصاصی متفاوت است. برای مثال در کنفرانسهای علمی و فوق تخصصی، مطالب تخصصی دانشگاهی نظیر نمودارها، آمار و فرمولها برای دستگاههای دولتی و غیر دولتی برگزار میگردد، که بنابر درخواست و حجم مطالب از بروشورهایی کتابچه مانند و یا بروشور 2 لت، بروشور 3 لت، بروشور 4 لت یا بروشور 5 لت استفاده میشود. تعداد صفحات بروشور در دستهبندیهای زیر قرار میگیرد:
- دو لت
- سه لت
- چهار لت
- پنج لت
- پمفلت و یا لیفلت
بروشور نیز مانند بسیاری از محصولات چاپی، در سایزهای مختلف به تولید میرسد و هر برندی با توجه به اهداف خود از تهیه بروشور، مانند سررسید اختصاصی سایز سفارشی برای بروشور خود را تعیین میکند. برای مثال اگر شما قصد دارید اطلاعات متعددی از محصولات خود را درون بروشور چاپ کنید، بهتر است از سایزی نزدیک به صفحه A4 استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که تعداد صفحات بروشور نیز در این زمینه حائز اهمیت است. سایزهای مورد پسند در طراحی بروشور عبارتند از:
سایز ابعاد
- 21 x 29.7 cm A4
- 24 x 34 cm B4
- 14.5 x 22 cm A5
- 17 x 24 cm B5
- 19 x 19 cm سایزخشتی کوچک
- 23 x 23 cm سایزخشتی بزرگ
- 12 x 17 cm سایزپالتویی
پمفلت و یا لیفلت چیست؟
پمفلت و یا لیفلت نوعی بروشور است اما تفاوت اساسی با آن دارد. در ادامه تفاوتها را به صورت کامل برای علاقمندان بازگو میکنیم:
- محدودیت: برای پمفلت هیچ محدودیتی برای تعداد صفحات وجود ندارد اما عموما یک صفحه دو رو است.
- گرماژ کاغذ: در لیفلت کاغذ گلاسه مورد استفاده قرار نمیگیرد و معمولا از کاغذ تحریر با گرماژ پایین استفاده میشود.
- نوع محتوا: در پمفلت بر خلاف بروشور از تصاویر کمتری استفاده میشود تا تمرکز به روی محتوای متنی قرار بگیرد.
- تفاوت اهدافی: هدف طراحی و چاپ لیفلت راهنمایی، اطلاع رسانی، اطلاعات تکمیلی است و عموما در جهت تبلیغات از آن استفاده نمیشود.
تفاوت بین لیفلت و تمپلت چیست؟
گاهی اوقات وقتی به تفاوت بین تمپلت و لیفلت فکر میکنید ممکن است گیج کننده باشد زیرا اصطلاحات مانند سررسید و سالنامه تبلیغاتی کاملا مشابه هستند و اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند. اما تفاوتهایی وجود دارد؛ عمدهترین نقاط تمایز عبارتند از تعداد صفحات استفاده شده برای ایجاد آنها، کیفیت و هدف. یک تمپلت از یک ورق کاغذ ساخته شده که گاهی اوقات قابل تا شدن است؛ در حالی که یک لیفلت میتواند از چندین ورق نیز ساخته شود و به طور کلی میتوان گفت که یک لیفلت معمولا از کاغذ ارزانتر و با کیفیت پایینتر به تولید میرسد. به طور معمول یک تمپلت برای تبلیغات یا اطلاعات کلی در مورد یک کسب و کار یا سازمان مورد استفاده قرار میگیرد. در حالی که هدف یک لیفلت اطلاع رسانی یا آموزش به مردم در مورد یک موضوع خاص است. همانطور که می بینید، تفاوتها کاملا ظریف هستند، اما وجود دارند. پس حالا فرق بین تمپلت و لیفلت را میدانید!