روز جهانی طراحی و گرافیک، اولین بار در سال 1995 به تقویم بین المللی اضافه شد و روزی برای هنر طراحی گرافیک و گرافیستها به شمار می رود. در ادامه مطلب روز جهانی طراحی و گرافیک با ما همراه باشید.
طراحی گرافیک بخشی از جامعه هنری امروزی را در بر میگیرد و به هر گوشه ای از محیط اطرافتان که نگاه کنید، اثری از یک طرح یا جلوه های بصری ساخته شده توسط یک طراح گرافیک را می بینید! امروزه بسیاری از تصاویر و طرح های مختلف تبلیغاتی مانند بیلبوردها، پوسترها و… که در مکان های مختلف مشاهده میکنید، توسط یک گرافیست طراحی شده است. اما بهتر است بدانید روزی به عنوان روز جهانی طراحی و گرافیک در تقویم بین المللی برای این افراد و حرفه آنها در نظر گرفته شده که مصادف با روز 27 آپریل میلادی است. در ادامه مطلب روز جهانی طراحی و گرافیک ۱۴۰۴ با ما همراه باشید!
روز گرافیک ۱۴۰۴: جشن خلاقیت و ارتباط جهانی
روز گرافیک ۱۴۰۴ مناسبتی برای تقدیر و گرامیداشت قدرت خلاقیت، نوآوری و تأثیر طراحی در زندگی روزمره ماست. این روزها جلوه های بصری نقش بزرگی را در صنایع مختلف ایفا میکنند و حتی با وجود هوش مصنوعی، طراحی گرافیک در حال پیشرفت است. اگر قرار باشد نگاهی به تاریخچه روز جهانی گرافیک بیاندازیم، بهتر است بدانید که در ابتدا این مناسبت بین المللی توسط انجمنی به نام انجمن بین المللی طراحی نام گذاری شد و اولین هدف این کار، بالا بردن افزایش آگاهی عمومی جوامع، نسبت به ارزش هنر و خلاقیت در طراحی گرافیک بود.
روز جهانی طراحی گرافیک نه تنها روزی برای تقدیر از طراحان گرافیک و هنرمندان این حرفه، بلکه به منظور نمایش نقش مهم این صنعت در ارتباطات انسانی، تجارت و… است. کافی است به تاثیر لوگو بر برندینگ سازمان ها یا به میزان پیشرفتی که از طریق جنبه های تجاری طراحی گرافیک حاصل میشود، توجه کنید. انجمن بین المللی طراحی با نام انحصاری (ICOGRADA) از سال 1963 این مناسبت را به تقویم اضافه کرد و این روز را با نام های مختلفی نظیر روز گرافیست، روز هنرمندان طراحی و… میشناسند.
اهمیت طراحی گرافیک در زندگی امروز
طراحی گرافیک بخشی جداییناپذیر از زندگی مدرن است. تابلوی تبلیغاتی که هنگام رد شدن از جلوی یک پاساژ میبینید، توسط یک طراح گرافیک طراحی شده است. بسیاری از تصاویر وب و دنیای دیجیتال، کار یک گرافیست است و در هر زمینهای می توانید اثری از یک طراح ببینید! یک طراحی خوب میتواند ارتباطات را مؤثرتر کند، پیامها را شفافتر انتقال دهد و حتی رفتار مصرفکننده را تغییر دهد. برندهای موفق دنیا مانند اپل، کوکاکولا، نایکی و غیره، بخش زیادی از موفقیت خود را مدیون طراحیهای هوشمندانه و تاثیرگذار خود هستند. چنین برندهایی با استفاده از یک ایده خاص، به موفقیتی جهانی دست یافتند و در تاریخ ماندگار شدند.
نقش طراحان در دنیای امروز
طراحان گرافیک، هنرمندانی هستند که میان هنر و عملکرد تعادل ایجاد میکنند. آنها نه تنها باید زیباییشناسی را در نظر بگیرند، بلکه باید اطمینان حاصل کنند که طراحیشان کاربردی و کاربرپسند باشد. برای مثال در معرفی رنگ سازمانی کاربر پسند بودن مولفهای است که اهمیت بالایی دارد، چرا که کاربر پسند بودن به صورت مستقیم با افزایش مشتریان و پیشرفت یک کسب و کار در ارتباط است. طراحان گرافیک در دسته بندی های مختلفی مانند طراحی سه بعدی، انیمیشن سازی، موشن گرافیک، طراحی رابط کاربری و… فعالیت دارند و این شاخه های شغلی روز به روز بیشتر میشوند.
چگونه روز جهانی طراحی را جشن میگیرند؟
با توجه به اینکه نحوه برگزاری چنین مناسبت هایی در هر کشور متفاوت است، روز جهانی طراح و گرافیک 1404 به چنین شیوه هایی برگزار میشود:
- نمایشگاههای هنری و گرافیکی
- کارگاهها و ورکشاپهای آموزشی
- مسابقات طراحی و رقابتی برای کشف استعدادهای جدید
- سخنرانیها و پنلهای تخصصی
- رویدادهای خیریه طراحی
حتی برخی شرکتها و دانشگاهها نیز در روز گرافیک ۱۴۰۴ پروژههای ویژهای راهاندازی میکنند یا فرصتهایی برای طراحان فراهم میکنند تا در پروژههای واقعی مشارکت کنند. برای مثال روانشناسی رنگ در انتخاب تقویم رومیزی و محصولاتی نظیر بروشور، تاثیر بالایی دارد. از این جهت در بسیاری از این جلسات، چنین مباحثی مطرح می شود تا آگاهی افرادی که در این زمینه فعالیت دارند، بالاتر رود. این مورد می تواند برای گرافیست های تازه کار، موقعیت مناسبی باشد تا به نحو بهتری با بازار کار آشنا شوند.
نقش طراحی و گرافیک در تبلیغات و بازاریابی
در دنیای امروز، بدون طراحی مؤثر، بازاریابی معنایی ندارد. یعنی حتی اگر یک طراح ساعت ها روی یک طراحی خاص وقت بگذارد، اما توجهی به کاربر پسند بودن و جنبه مارکتینگ نداشته باشد، پیشرفت و تاثیر خوبی وجود نخواهد داشت. تبلیغات تصویری، طراحی بنرها، بروشورها، کمپینهای رسانههای اجتماعی، همه به هنر طراحی گرافیک وابستهاند. یک طراحی جذاب میتواند توجه مخاطب را در چند ثانیه جلب کند، پیام برند را منتقل کند و منجر به افزایش فروش شود.
اثرات هوش مصنوعی بر طراحی گرافیک
طی دو سال اخیر، هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی در زمینه طراحی گرافیک داشته و در حال حاضر به یک دستیار برای طراحان گرافیک تبدیل شده است. البته ابزارهای گرافیکی نظیر نرم افزارهای سیستمی، همچنان محبوبیت خود را دارند، اما هوش مصنوعی سرعت کارها را در بسیاری از حرفه ها بالا برده است. از طرفی برخی از تکنولوژی های جدید مانند واقعیت افزوده (َAR) دریچه های خلاقیت جدیدی را برای هنرمندان فراهم می کند. در کنار ابزارهای جدید، رسانههای اجتماعی نیز بستری عالی برای نمایش آثار گرافیکی و تعامل با مخاطبان فراهم کردهاند.