روز یکم از ماه ژانویه آغاز سال 2022 میلادی در تقویم میلادی مصادف با روز شنبه 11 دی ماه 1400 در تقویم هجری شمسی میباشد. تقویم میلادی (Gregory Calendar) یا همان گاهشماری میلادی تقویمی با مبدا میلاد حضرت عیسی است، با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.
شب سال نو میلادی 2022 در بسیاری از کشورهای جهان مصادف با ساعت 12 شب و روز اول ژانویه است که در این شب بیشتر کشورهای آسیایی و اروپایی جشن سال نو میلادی 2022 را برگزار می کنند. با توجه به تقویم میلادی 2023 و زمان سال نو میلادی جشن سال نو میلادی یک هفته پس از کریسمس برگزار میگردد. جشن و میهمانیهای آغاز سال نو 2022 نیز پس از ساعت 12 و شروع عید، اجرا میشود. با توجه به فرهنگهای مختلف، نوع برگزاری و استفاده از تزئینات در این جشن ممکن است متفاوت باشد و برخی از کشورهای جهان، تاریخی دیگر را به عنوان جشن سال 2022 در نظر میگیرند.
تقویم میلادی چیست؟
تقویم میلادی (Gregory Calendar) یا همان گاهشماری میلادی تقویمی با مبدا میلاد حضرت عیسی است. این گاهشمار یک سالنامه جهانی است که در حال حاضر در اکثر نقاط جهان مورد استفاده قرار میگیرد. پیشینه آن به تقویم ژولینی باز میگردد که در ادامه با توجهات پاپ گریگوری اصلاح شد. اگرچه نام این تقویم به احترام پاپ به گریگوری تغییر یافت در ایران و برخی از کشورهای عربی به تقویم میلادی مشهور است. امروزه در چاپ تقویم میلادی، تاریخ رویدادهای مربوط به پاپ گریگوری درج شده و مناسبت هایی مانند هالووین و ولنتاین نیز در آن وجود دارد.
چه کشورهایی از تقویم میلادی استفاده می کنند؟
بر پایه اخرین تحقیقات انجام شده همچنان 279 میلیون نفر از جمعیت دنیا از تقویم های بومی خود استفاده میکنند که عموما در سرزمین خودشان مورد استفاده است مانند کشورهای فارسی زبانی چون ایران و افغانستان و همچنین کشورهای آفریقایی شامل اتیوپی و یک کشور آسیایی به نام نپال که در میان چین و هند قرار دارد و از تقویم هایی غیر مشهور برخوردارند. برای مثال تقویم هجری شمسی ایران دارای مناسبتهای مختلفی مانند جشن دیگان و شب یلدا است که در تقویمهای میلادی وجود ندارد.
تفاوت تقویم میلادی و تقویم شمسی
جالب است بدانید این دو گاهشمار شباهتهای فراوانی با یکدیگر دارند. هر دو دارای دوازده ماه اند که تعدادی از آنها شامل 30 روز، 31 روز و 29 یا 28 روز میشوند و هر چند سال یکبار نیز شاهد رخ دادن سال کبیسه هستیم. در ادامه جزییات دقیق تر را مطالعه می نمایید.
تقویم میلادی
مدت سال میلادی 365 روز است که بر طبق قاعدهای هر چهار سال یک بار و در ماه فوریه به جای 28 روز شاهد 29 روز هستیم که به آن سال کبیسه گویند و مدت آن 366 روز میباشد. هر سال نو میلادی در تقویم میلادی شامل 12 ماه به ترتیب زیر می باشد:
- ژانویه 31 روز
- فوریه 28-29 روز در سال کبیسه
- مارس 31 روز
- آوریل 30 روز
- مه 31 روز
- ژوئن 30 روز
- ژوئیه 31 روز
- آگوست 31 روز
- سپتامبر 30 روز
- اکتبر 31 روز
- نوامبر 30 روز
- دسامبر 31 روز
تقویم شمسی
مدت سال شمسی 365 روز و 6 ساعت و 48 دقیقه 51 ثانیه میباشد. هر چهار سال یکبار ماه اسفند 30 روز است که به آن سال کبیسه میگویند و مدت آن 366 روز است. هر سال شمسی در چاپ سررسید اختصاصی هجری شمسی شامل 12 ماه به ترتیب زیر می باشد:
- فروردین 31 روز
- اردیبهشت 31 روز
- خرداد 31 روز
- تیر 31 روز
- مرداد 31 روز
- شهریور 31 روز
- مهر 30 روز
- آبان 30 روز
- آذر 30 روز
- دی 30 روز
- بهمن 30 روز
- اسفند 29 روز در سال کبیسه 30 روز
پس از مشخص شدن رنگ سال 2022 و حیوان سال، بهتر است به تاریخچه یکی از بزرگترین جشنهای سال نو میلادی در جهان اشاره کنیم که در کشور استرالیا و در شهر سیدنی شکل گرفت. در سال 2009 و در شب سال نو میلادی، یکی از باشکوهترین جشنهای سال نو میلادی در این شهر برگزار شد و میلیونها نفر به تماشای آن پرداختند. در این جشن هزاران وسیله آتش بازی استفاده شد و ساعتها ادامه داشت.